5 woningen Haarle

Project Hoek Kerkweg - Rutgersstraat Haarle

In het dorp Haarle worden op de hoek van de Kerkweg en de Rutgersstraat vijf gasloze woningen gebouwd.
Het betreft een 2-onder-1-kapwoning en een 3-onder-1-kapwoning. Wat deze vijf woningen vooral bijzonder maakt is dat ze voor uiteenlopende doelgroepen geschikt zijn; zo zijn alle woningen in basis zeer geschikt voor gezinnen én is er de optie om een levensloopbestendige variatie aan te brengen, waarmee gelijkvloers slapen en baden mogelijk wordt.

Haarle is een dorp in Salland, middenin de provincie Overijssel. Haarle is onderdeel van de gemeente Hellendoorn en telt ongeveer 2.100 inwoners. Het dorp ligt tegen de Sallandse Heuvelrug aan, waar volop mogelijkheid is om in alle rust van natuurschoon te genieten óf lekker actief te zijn op de vele wandel- en fietsroutes, geschikt voor jong en oud. Basisvoorzieningen waaronder (buurt)supermarkt Spar, diverse horecagelegenheden, een huisartsenpraktijk en sportclubs maken Haarle een prettig leefbaar en gemoedelijk dorp met veel sociale activiteiten en als jaarlijkse hoogtepunten het Haarles Feest en carnaval.

Aan de noordzijde van Haarle ligt de autoweg N35 welke verbinding maakt naar Zwolle en Wierden, na Wierden loopt deze autoweg door in de snelweg A35 richting Enschede en verder richting Duitsland. In westelijke richting op ongeveer 9 km afstand ligt de plaats Raalte en in oostelijke richting op ongeveer 5 km ligt de plaats Nijverdal, welke beiden uitgebreid voorzieningsniveau hebben met o.a. (middelbaar) onderwijslocaties, diverse supermarktketens, theater en een NS station. Laatstgenoemde is tevens met buurtbus 513 vanuit Haarle te bereiken.